De ruta per ... Benissa

Benissa és el poble més oriental de la Vall, el terme municipal del qual comprén des de la Serra de Bèrnia o la muntanya de la Solana fins a les recòndites cales de la seua línia de costa.

El nucli antic ens oferix un interessant recorregut al llarg dels seus carrers. Destaca el Convent dels Pares Franciscans (1), edifici del segle XVII. En la plaça Jaume I, trobem l'Església de la Puríssima Xiqueta (2), d'estil neogòtic i la construcció de la qual va acabar l'any 1929.

En el carrer dels Desamparats podem conéixer el Museu Casa Abargues (3), casa senyorial del S. XVIII, la visita de la qual hem de concertar prèviament. La Sala del Consell (4), que data del S. XVI, va ser al seu dia centre neuràlgic del municipi.

En la plaça de l'Església vella, al voltant de la qual es va assentar la primera vila medieval cristiana, es trobava la Església de Sant Pere (5), construïda en el segle XVI, i de la qual podem contemplar la reconstrucció de la seua façana principal. Enfront de la plaça trobem la Seu Universitària (6) i l'Ajuntament (7), antic hospital de la localitat.

 

Mapa

x