Camins de pedra i aigua

"Esta proposta d'itinerari connecta tots els municipis de la Vall de Pop i ens permet conéixer la importància del seu patrimoni etnològic, derivat de l'arquitectura agrícola i rural, i vinculat a l'aprofitament de l'aigua del riu Xaló o Gorgos.

Entre els elements més representatius que podem trobar al llarg del recorregut estan els que formen part de l'arquitectura hidràulica tradicional com a pous, aljubs, basses, séquies, sénies i molins.
La ruta també discorre entre diversos elements patrimonials de l'arquitectura de la pedra en sec. Esta tècnica constructiva típica de la zona consistix a alçar murs de pedra sense utilitzar cap tipus d'argamassa. Trobem la seua màxima representació en les zones abancalades, que arriben fins a les cotes més altes de les vessants, però també es va utilitzar en la construcció de pous, corrals, refugis, etc.
L'itinerari seguix majoritàriament el curs del riu Xaló, element vertebrador de la Vall de Pop i que, a més de condicionar el patrimonic etnòlogic de la Vall, té un elevat valor ecològic i està considerat Lloc d'Interés Comunitari (LIC).

DADES TÈCNIQUES

Tipus de senda: Lineal
Dificultat: Molt baixa
Desnivell: de baix a molt baix

Descarrega't la ruta

x